Study Counselor Event

Wat doet jouw school aan internationalisering? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor jou en je leerlingen. Die mogelijkheden staan centraal tijdens een nieuw event voor decanen, tto coördinatoren en iedereen die te maken heeft met internationalisering binnen het voortgezet onderwijs.

Op vrijdag 22 november (10:30 tot 14:00 uur), tijdens De BuitenlandBeurs in Jaarbeurs Utrecht, zijn er sessies van onder andere Nuffic. De dag wordt afgesloten met een lunch en de mogelijkheid om een rondje te maken op de beurs, waarbij je contacten kunt leggen met ruim 100 onderwijsinstellingen van over de hele wereld.

Gratis aanmelden

Programma Study Counselor Event 2019

Jonge wereldburgers op de middelbare school (doelgroep: VO)
Jessica Paardekooper & Ab van Rheenen (Nuffic) - Roberto Willems (Roncalli Rotterdam)

Wat kunnen middelbare scholen doen om hun leerlingen een internationale ervaring te laten opdoen? En hoe zorg je ervoor dat zij vanuit school kunnen uitgroeien tot wereldburgers? In deze presentatie laat Nuffic - de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs - zien welke mogelijkheden middelbare scholen hebben. De praktijk komt ruimschoots door een presentatie van docent Roberto Willems van de Roncalli Mavo Rotterdam. Hij vertelt hoe de school internationalisering heeft vormgegeven en wat het betekent voor leerlingen.Tussenjaar in het buitenland (doelgroep: VO)
Kasia Bruning - Communicatie adviseur WilWeg

Een tussenjaar in het buitenland is populair onder scholieren. Maar voor een scholier kan het ingewikkeld zijn om het tussenjaar de juiste vorm te geven. In deze sessie behandelen wij de voordelen en de uitdagingen van een het tussenjaar in het buitenland. Daarnaast geven we tips over tools en informatie over het tussenjaar zelf.


Volledige bachelor in het buitenland (doelgroep: VO)
NWS

Omschrijving volgt nog