Waarom studie in het buitenland

Waarom studeren in het buitenland?

Ben jij op zoek naar een studie in het buitenland? Niet twijfelen, gewoon doen! Want tijdens je studie in het buitenland verbreed je je horizon, beleef je een onvergetelijke tijd en dompel je jezelf onder in een nieuwe taal en cultuur. Duizenden Nederlandse studenten gaan jaarlijks voor hun studie naar het buitenland. Dat kan een uitwisseling zijn, maar ook een volledige bachelor of master. Populaire landen zijn Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, België en Spanje.

4 redenen voor een studie in het buitenland

1. Studeren in het buitenland is goed voor je persoonlijke ontwikkeling
Een studie in het buitenland is een spannend avontuur. Jezelf zien te redden in een nieuwe en minder vertrouwde omgeving is een mooie uitdaging en je leert veel over jezelf. Zo heeft onderzoek aangetoond dat mensen die in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen.

2. Tijdens je studie leer je internationale vaardigheden
Dompel jezelf onder in een nieuwe taal en cultuur tijdens je buitenlandse studie. Zo leer je niet alleen een nieuwe cultuur kennen, maar ook met een andere bril naar de Nederlandse cultuur te kijken. Tijdens een periode in het buitenland verbeter je ook je 21st century skills. Wat later erg goed van pas komt.

3. Een studie in het buitenland staat goed op je cv
Studenten met een buitenlandervaring op hun cv vinden sneller een goede baan en zijn tevredener over hun baan. Daarnaast bouw je in het buitenland een netwerk op dat later goed van pas komt.

4. Een buitenlandse studie is een geweldige ervaring
Een studie in het buitenland biedt unieke kansen. Zo kun je bijvoorbeeld vakken volgen die je in Nederland niet hebt. Of studeren aan een topuniversiteit in jouw vakgebied. Daarnaast leer je tijdens je periode in het buitenland nieuwe mensen kennen en maak je vrienden voor het leven. Als student zijnde is het een ideale mogelijkheid om voor een aantal maanden of jaren naar het buitenland te gaan.

Wil je meer weten over een studie in het buitenland? Kom dan naar De BuitenlandBeurs op vrijdag 22 & zaterdag 23 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Gratis naar De BuitenlandBeurs?

 
 • Universiteiten en hogescholen van over de hele wereld
   
 • Krijg antwoord op je vragen door ervaren voorlichters
   
 • Ga in gesprek met studenten met studie ervaring in het buitenland
   
 • Presentaties over studeren in verschillende landen
   
 • Informatie over voorbereiding en financiering door o.a. WilWeg en DUO
   
 • Win een taalreis naar jouw ultieme droombestemming

MELD JE Gratis aan in twee minuten

Wat kun je verwachten?

Krijg alvast een indruk met de aftermovie van De BuitenlandBeurs 2019