Meltem van Dompseler 2021-10-19
Ik had nooit gedacht dat ik een volledige beurs zou krijgen om in het buitenland te studeren

Soms wil je gewoon meer. Sommigen hebben dat met chocolade, anderen met buitenlandervaringen. Dat laatste geldt voor Meltem van Dompseler in ieder geval. Zij heeft na de middelbare school besloten om in Engeland te studeren. Dat niet alleen, ze heeft na haar studie in Engeland haar master in Zuid-Korea (Seoul) afgerond. “Mijn ouders hadden mij na mijn Engelandreis wel weer terug verwacht.” Dat liep dus even anders… Inmiddels is ze weer in Nederland, en wil maar al te graag haar verhaal delen.

De BuitenlandBeurs 2019-12-02
Recordaantal bezoekers op De BuitenlandBeurs 2019

Scroll down for the English text

De vijfde editie van De BuitenlandBeurs was een groot succes. De beursvloer was overladen met geïnteresseerde jongeren en ouders die informatie kwamen inwinnen voor hun buitenlandavontuur. Rond het middaguur van dag twee werd het bezoekersaantal van vorig jaar al overtroffen.

De BuitenlandBeurs 2019-11-12
Ontdek jouw wereldopleiding!

Jildou Niezink, destijds vwo 5-leerling, inmiddels examenjaar gymnasium, deed vorig jaar samen met haar vader op De BuitenlandBeurs volop inspiratie op. Misschien wel meer dan een mens alleen aankan: ,,Er waren zóveel stands en universiteiten die me aanspraken.’’

Toch lukte het Jildou om snel overzicht te krijgen. ,,De beurs is overzichtelijk opgebouwd, met de plattegrond en schema die ik kreeg kon ik gauw m’n eigen plan maken.’’ Met dat plan werd het beursbezoek een leerzame ervaring. ,,Ik ontdekte op de beurs opleidingen waarvan ik nog nooit had gehoord.’’

studeren in het buitenland
De BuitenlandBeurs 2019-11-01
Studeren aan een topuniversiteit

Voor veel (aankomende) studenten lijkt het een onbereikbare wereld, maar dat is het zeker niet, bewijst Kim van Daalen, student aan de Cambridge University: ook zonder rijke ouders kun je studeren aan een topuniversiteit. Kim vertelt hoe het haar gelukt is en hoe het bevalt. 

studeren in het buitenland