Hoe haal je het beste uit je reis naar het buitenland?

SAT 14:40 - 15:10

Lecture hall 2

Op reis gaan en een buitenlandse ervaring opdoen is fantastisch, je gaat merken dat het een levensveranderende ervaring is. Het vormt je en brengt zoveel inzichten met zich mee. Wij willen middels deze presentatie en ons (log)boek jou helpen het beste uit je internationale ervaring te halen. De rode draad is Prepare, Go, Reflect, Grow! 

Ria heeft tijdens haar Master een onderzoek gedaan naar jongeren die voor langere tijd naar het buitenland zijn geweest De juiste voorbereiding en het reflecteren op je reis zijn onderdelen die van belang zijn om meer uit je reis te halen. In de presentatiegeven wij enkele tips voor zowel vooraf, tijdens en na je reis naar buitenland die je helpen om het beste uit je buitenland ervaring te halen.

Als je naar het buitenland gaat kan je een cultuurshock ervaren. Dat is ook wel te begrijpen, want je duikt ineens in een andere cultuur met compleet andere gewoontes en waarden. Dit is vaak even wennen en vraagt om snelle aanpassing van levensstijl. Alhoewel dit soms verwarrend of frustrerend kan zijn, is het vooral ook een waardevolle leerervaring.

Maar wist je ook dat er een omgekeerde cultuurshock bestaat? Deze kan optreden wanneer je weer terugkeert naar je eigen land of cultuur. Net als bij de cultuurshock, moet je ook thuis weer even wennen en je levensstijl aanpassen. Je hebt opeens een ander wereldbeeld of mist de gemaakte vrienden of levensstijl of voelt je misschien wat ‘out of place.’ Maar juist ook deze  ‘re-entry shock’ met reflectie op de internationale ervaring en opgedane vaardigheden kan een mooie leerervaring zijn, zowel persoonlijk als om te gebruiken in je toekomstige carrière.  Als je je er maar bewust van bent. Wil je ontdekken hoe jij het beste uit je reis naar het buitenland kan halen? Schrijf je dan in voor onze presentatie!

Deze presentatie wordt verzorgd door Reverse Cultureshock