De BuitenlandBeurs 2021-11-09
Chauffage, microgolf en lavabo: Rianne studeert in België

Nederland en België: twee buurlanden met veel overeenkomsten. Toch gaan er ook veel dingen anders. Zo heet de snackbar of cafetaria in België een frituur. Dat niet alleen, er zijn ook verschillen in de cultuur en in het onderwijs. Maar hoe is het om in België te studeren? Rianne studeert in Leuven en kan je hier alles over vertellen.

De BuitenlandBeurs 2021-04-16
''Annemijn ontdekte vijf landen in vijf maanden''

Een reis in het buitenland kan zo uitgebreid zijn als je zelf wilt, en je kunt deze geheel zelf invullen. Wil je alleen gaan reizen? Of combineer je je reis met een taalcursus? Annemijn van der Hoeven (24) deed dat laatste, en ontdekte daarnaast ook nog eens vijf Zuid-Amerikaanse landen. Het buitenlandavontuur van Annemijn begon al voordat ze voet op Zuid-Amerikaanse bodem had gezet. “Eigenlijk wilde ik al heel lang op reis naar het buitenland, maar de vraag was waarheen? Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een tussenjaar te gaan doen in Zuid-Amerika.”

De BuitenlandBeurs 2021-10-19
“Mijn ouders hadden me na mijn studie in Engeland eigenlijk wel terug verwacht”

Soms wil je gewoon meer. Sommigen hebben dat met chocolade, anderen met buitenlandervaringen. Dat laatste geldt voor Meltem van Dompseler in ieder geval. Zij heeft na de middelbare school besloten om in Engeland te studeren. Dat niet alleen, ze heeft na haar studie in Engeland haar master in Zuid-Korea (Seoul) afgerond. “Mijn ouders hadden mij na mijn Engelandreis wel weer terug verwacht.” Dat liep dus even anders… Inmiddels is ze weer in Nederland, en wil maar al te graag haar verhaal delen.

De BuitenlandBeurs 2019-12-02
Recordaantal bezoekers op De BuitenlandBeurs 2019

Scroll down for the English text

De vijfde editie van De BuitenlandBeurs was een groot succes. De beursvloer was overladen met geïnteresseerde jongeren en ouders die informatie kwamen inwinnen voor hun buitenlandavontuur. Rond het middaguur van dag twee werd het bezoekersaantal van vorig jaar al overtroffen.