Boy Cornelissen 2021-11-30
A successful edition of the The Go-Abroad Fair

A review of The Go-Abroad Fair 2021

After a year of absence due to COVID, The Go-Abroad Fair could take place again. On 26 & 27 November, the doors were open to all who aspire to go on an international adventure. Despite the anxiousness on how COVID would affect the fair, it was a huge success. Both visitors and exhibitors were enthusiastic.

De BuitenlandBeurs 2021-11-09
Chauffage, microgolf en lavabo: Rianne studeert in België

Nederland en België: twee buurlanden met veel overeenkomsten. Toch gaan er ook veel dingen anders. Zo heet de snackbar of cafetaria in België een frituur. Dat niet alleen, er zijn ook verschillen in de cultuur en in het onderwijs. Maar hoe is het om in België te studeren? Rianne studeert in Leuven en kan je hier alles over vertellen.

De BuitenlandBeurs 2021-04-16
''Annemijn ontdekte vijf landen in vijf maanden''

Een reis in het buitenland kan zo uitgebreid zijn als je zelf wilt, en je kunt deze geheel zelf invullen. Wil je alleen gaan reizen? Of combineer je je reis met een taalcursus? Annemijn van der Hoeven (24) deed dat laatste, en ontdekte daarnaast ook nog eens vijf Zuid-Amerikaanse landen. Het buitenlandavontuur van Annemijn begon al voordat ze voet op Zuid-Amerikaanse bodem had gezet. “Eigenlijk wilde ik al heel lang op reis naar het buitenland, maar de vraag was waarheen? Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een tussenjaar te gaan doen in Zuid-Amerika.”

De BuitenlandBeurs 2021-10-19
“Mijn ouders hadden me na mijn studie in Engeland eigenlijk wel terug verwacht”

Soms wil je gewoon meer. Sommigen hebben dat met chocolade, anderen met buitenlandervaringen. Dat laatste geldt voor Meltem van Dompseler in ieder geval. Zij heeft na de middelbare school besloten om in Engeland te studeren. Dat niet alleen, ze heeft na haar studie in Engeland haar master in Zuid-Korea (Seoul) afgerond. “Mijn ouders hadden mij na mijn Engelandreis wel weer terug verwacht.” Dat liep dus even anders… Inmiddels is ze weer in Nederland, en wil maar al te graag haar verhaal delen.