BuitenlandBloggers

Xena Huizinga - Tussenjaar Amerika

Xena Huizinga

Tussenjaar in Amerika

Xena Huizinga (18) krijgt nog steeds sms'jes van haar Amerikaanse klasgenoten. Het is het resultaat van de keus die de studente maakte. Ze zat tien maanden op een high school in de Verenigde Staten.

Lees verder

Meghan Buurmans - Studie in Zweden

Meghan Buurmans

Studie in Zweden

Meghan Buurmans ontmoette een moderne Viking, maakte lange wandelingen door de sneeuw en volgde in Zweden daarnaast een Master Environmental History aan de Universiteit van Uppsala, ten noorden van Stockholm.

Lees verder

Lars Hopman - Stage Zuid-Korea

Lars Hopman

Stage in Zuid-Korea

Lars Hopman (20) liep tien weken stage in Seoul in Zuid-Korea. Hij kreeg te maken met cultuurverschillen bij het werken, dineren en e-mailen. "Ik heb geleerd dat de Nederlandse aanpak niet altijd de beste manier is."

Lees verder

Caitlin van Rooij

Caitlin van Rooij

Caitlin van Rooij is psychologiestudent aan de University of York in het Verenigd Koninkrijk. Naast haar bachelor is ze actief in het bestuur van de lokale NWS-club en beantwoordt ze als country ambassador vragen van Nederlanders die in het VK willen gaan studeren.

Lees verder

Kiki van Essen

Kiki van Essen

Kiki ging tijdens haar tussenjaar naar het Green River Community College in Auburn bij Seattle: “Al het huiswerk telde mee voor je eindcijfer.” Een studie of stage in het buitenland verloopt niet altijd vlekkeloos. Kiki vertelt over haar leerzame misverstanden.

Lees verder

Marie Zwetsloot

Marie Zwetsloot

Marie Zwetsloot studeert aan Cornell University in Ithaca, een stad in de Verenigde Staten. Hier volgde ze eerst een master in bodemkunde en nu een PhD in plantenwetenschappen. Voor haar onderzoek werkt ze ook in Duitsland. Ze schrijft over haar leven en ervaringen in het buitenland.

Lees verder