Over De BuitenlandBeurs

Informatie en inspiratie

Informatie & Inspiratie

Laat jezelf informeren en inspireren door organisaties en instellingen met een groot aanbod aan studies, stages, (vrijwilligers)werk, high school programma's en taalcursussen in het buitenland.

Een bezoek aan De BuitenlandBeurs is de ideale gelegenheid om voorlichters van over de hele wereld te ontmoeten. Kom meer te weten over de mogelijkheden van een avontuur in het buitenland op 26 & 27 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Deelnemerslijst

Deelnemerslijst

Een volledige studie in Madrid, een stage in Sydney, een taalcursus in Miami of een master in Argentinië! Dat, en nog veel meer, vind je tijdens De BuitenlandBeurs!

Ruim 80 deelnemers van over de hele wereld, waaronder veel toonaangevende universiteiten, kunnen jou alles vertellen over je droombestemming. Bekijk de deelnemerslijst. Neem een kijkje en zie welke organisaties jij op de beurs zeker niet wilt missen.

Ontdekken

Ontdekken

Heb jij jouw plan om naar het buitenland te gaan al helemaal uitgestippeld? Of heb je nog steeds geen idee hoe je het aan gaat pakken? Wil je een deel van je studie in het buitenland volgen, óf een complete studie of neem je een tussenjaar en ga je op taalreis of high school year? Of misschien is vrijwilligerswerk juist wel wat voor jou?

Je ontdekt het allemaal tijdens De BuitenlandBeurs. Ga in gesprek met studenten die je voor gingen of breng een bezoek aan de inspirerende sessies.

Programma

Uitgebreid programma

Tijdens De BuitenlandBeurs zijn er, van begin tot eind, inspirerende sessies bij te wonen van o.a. WilWeg en NWS.

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, zoals: Wat levert een buitenlandervaring je op, kosten en financiering, mogelijkheden voor een tussenjaar, internationaal carrière maken, stage in het buitenland en nog veel meer!

Daarnaast kun je luisteren naar verschillende ervaringsverhalen en studentenpanels. Het programma van De BuitenlandBeurs is te vinden op deze pagina.

Antwoord op je vragen

Antwoord op je vragen

Deelnemers uit diverse landen zetten hun beste beentje voor om jou zo goed mogelijk op de hoogte te brengen, zodat jij de keuze maakt die het best bij jou past. Wanneer je vragen hebt dan kun je deze bij verschillende stands stellen!

Daarnaast is er na iedere lezing ruimte om vragen te stellen aan ervaren buitenlandgangers. Er worden zelfs aparte plekken op de beurs ingericht waar studenten over hun buitenlandervaringen vertellen.

Win een Taalreis

Win een Taalreis

Registreer je voor De BuitenlandBeurs, breng een bezoek aan de beurs en win een taalreis naar Londen. Ben jij de gelukkige winnaar? Dan ga je een week lang op een geheel verzorgde taalcursus naar jouw droombestemming!

Je reis, verblijf en activiteiten worden allemaal voor je geregeld. Schrijf je dus snel in!

Scoor je gratis e-ticket

Jildou Niezink
Jildou Niezink
Oud-bezoeker

,,Ik heb bij de stands vooral gesproken met studenten met buitenlandervaring. Dat werkt zó veel beter dan dat je informatie uit een boekje of folder moet halen. Op De BuitenlandBeurs heb ik opleidingen en scholen ontdekt waar ik nog nooit van had gehoord.’’

Johnathan Alvares
Johnathan Alvares
Oud-bezoeker

,,Ik wilde me verder verdiepen in uitwisselingen en tussenjaar in het buitenland. Het liefst zou ik een high school year in de Verenigde Staten doen. Leren van een andere cultuur en in een gastgezin verblijven, dat lijkt me een mooie en waardevolle ervaring. Mijn moeder was eerst was sceptisch. Ik heb haar toen meegenomen naar De BuitenlandBeurs. Wat ze daar hoorde, was voor haar een geruststelling.’’