Jouw buitenlandstage begint op De BuitenlandBeurs

Een stage is dé manier om voor het eerst écht kennis te maken met het werkveld waarin jij later gaat werken. Je doet gedurende een periode praktijkervaring op die je de rest van je opleiding helpt, maar je ook doet inzien of het beroep waarvoor je studeert bij je past. Kortom, een leerzame tijd. Een stage over de grens is ook zeker een optie en zorgt ervoor dat je naast het maken van professionele stappen ook op persoonlijk vlak nieuwe inzichten opdoet. Op De BuitenlandBeurs zijn bemiddelingsorganisaties aanwezig die je helpen met het vinden van een stage op jouw droombestemming. Dé beurs dus om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Haal alles uit de beurs

  • Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan

  • Start de voorbereiding op je buitenlandavontuur

  • Studies, stages, tussenjaar, taalreizen, exchanges, (vrijwilligers)werk en high school programma's

  • 120 (onderwijs)instellingen, bedrijven en organisaties die staan te springen om jou te helpen

  • Ruim 50 presentaties met praktische tips en ervaringsverhalen

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Krijg antwoord op al je vragen

Meld je gratis aan in 1 minuut

 

“Neem contact op met studenten met buitenlandervaring voor meer informatie. Zo weet je alles wat je moet weten voordat je de stap waagt!"


Lees het verhaal van Michelle


Wil jij net als Michelle een droomstart maken met je buitenlandplannen? Bezoek dan De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht!

Meld je gratis aan

Michelle werd tijdens haar opleiding (mbo verpleegkunde aan het Da Vinci College in Dordrecht) gestimuleerd om een stage in het buitenland te zoeken en werd direct enthousiast. Na een geslaagde eerste stageperiode in Spanje besloot ze al gelijk een nieuwe te regelen, in Tanzania. Haar ervaringen daar maken diepe indruk: “Deze stage zal ik in ieder geval nooit meer vergeten.”

De opleiding verpleegkunde steekt over de grens heel anders in elkaar dan in Nederland, vandaar dat opleidingen vaak de nadruk leggen op stages in het buitenland. Michelle ervaarde ook een duidelijk verschil: “In Spanje was het een kwestie van ‘doen’, terwijl het in Nederland vaak ‘meekijken’ is.” En haar Spaanse tijd was al onvergetelijk, maar in Tanzania ging er al helemaal een wereld voor haar open: “Het is daar erg primitief. Zaken die we in Nederland als basisbehoefte beschouwen, zijn er gewoon niet. Het is zo bizar wat je allemaal ziet.”

Dat haar stage Michelle een hoop heeft opgeleverd is duidelijk voor haar. Ze raadt een buitenlandse stageperiode dan ook zeker aan. Enkele tips van haar: ga alvast sparen, begin op tijd met plannen (welk land, welke studie en wat zijn de financiële consequenties) én last but not least: neem zeker contact op met studenten met buitenlandervaring voor meer informatie. Zo weet jij alles wat je moet weten voordat je de stap waagt!