Jouw tussenjaar begint op De BuitenlandBeurs

Sommige jongeren hebben (zelfgekozen of gedwongen) een jaar lang geen studie en belanden in een tussenjaar. Dit is een periode die heel nuttig besteed kan worden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mega veel opties hoe je dit jaar kan indelen, zoals backpacken, werken, cursussen volgen of alles voorbereiden voor je studie. Over al deze mogelijkheden én meer leer jij alles op De BuitenlandBeurs op 25 en 26 november.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Haal alles uit de beurs

  • Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan

  • Start de voorbereiding op je buitenlandavontuur

  • Studies, stages, tussenjaar, taalreizen, exchanges, (vrijwilligers)werk en high school programma's

  • 120 (onderwijs)instellingen, bedrijven en organisaties die staan te springen om jou te helpen

  • Ruim 50 presentaties met praktische tips en ervaringsverhalen

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Krijg antwoord op al je vragen

Meld je gratis aan in 1 minuut

 

“Van een jaar in het buitenland word je zelfstandiger en sterker. En het helpt je met het stellen van doelen!”


Lees het verhaal van Yoara


Wil jij net als Yoara een droomstart maken met je buitenlandplannen? Bezoek dan De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht!

Meld je gratis aan

Voor haar tussenjaar reisde Yaora naar de andere kant van de wereld: China was de bestemming. De taal leren, nieuwe mensen leren kennen én rondreizen; het was een zeer complete ervaring. Yaora: “Ik ben er veel zelfstandiger door geworden’’.

Yaora studeert Chinastudies aan de Universiteit Leiden. Deze opleiding draait vooral om de Chinese cultuur, en iets minder om de taal (Mandarijn). Studenten worden daarom gestimuleerd om zelfstandig te oefenen met het spreken van de taal. Yaora koos ervoor om naar China af te reizen en zich aan te melden op de Peking University. Tijdens de lessen werd vooral Engels gesproken, maar in haar vrije tijd ging ze veel met Chinezen om. “Dat was een heel goede ervaring, ook om mijn spreekangst te overwinnen: je moet daar wel Chinees praten.’’

Op alle vlakken was deze stap perfect voor haar. “Van een jaar in het buitenland word je zelfstandiger en sterker. In mijn geval heeft het ook geholpen om mijn doelen duidelijker te krijgen. In China heb ik veel tijd gehad om na te denken, bijvoorbeeld over de thesis die ik nog moest schrijven voor mijn studie. En ik weet nu ook dat ik na mijn opleiding heel goed in het Chinees-Nederlandse bedrijfsleven zou passen.”