Jouw uitwisseling/exhange begint op De BuitenlandBeurs

Is het jouw doel om snel een nieuwe taal te leren en een andere cultuur te ontdekken? Dan sluit een uitwisseling hier perfect op aan, bovendien is dit goed voor je eigen ontwikkeling. Doordat je in nauw contact staat met inwoners van het land ga je steeds beter wennen aan de manier van leven aldaar en voel je je al snel op je gemak in jouw nieuwe thuis. Interesse? Op De BuitenlandBeurs op 25 en 26 november kom jij erachter wat een uitwisseling precies inhoudt en of het iets voor jou is.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Haal alles uit de beurs

  • Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan

  • Start de voorbereiding op je buitenlandavontuur

  • Studies, stages, tussenjaar, taalreizen, exchanges, (vrijwilligers)werk en high school programma's

  • 120 (onderwijs)instellingen, bedrijven en organisaties die staan te springen om jou te helpen

  • Ruim 50 presentaties met praktische tips en ervaringsverhalen

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Krijg antwoord op al je vragen

Meld je gratis aan in 1 minuut

 

“Op een nieuwe plek komen en daar je draai vinden is gewoon een avontuur!"


Lees het verhaal van Marieke


Wil jij net als Marieke een droomstart maken met je buitenlandplannen? Bezoek dan De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht!

Meld je gratis aan

Een uitwisseling is de ideale gelegenheid om een nieuwe cultuur van dichtbij mee te maken én om je taalvaardigheid te verbeteren. Dit ervaarde ook Marieke, die naar de Verenigde Staten trok voor een exchange programme. “Echt in een land wonen is heel anders dan erover lezen.”

In de Verenigde Staten wonen was altijd al een droom van Marieke: “Ik weet niet goed meer waarom. Waarschijnlijk door alle films die zich in de stad afspelen. Toen ik wat ouder werd groeide mijn interesse voor de VS alleen maar, waardoor ik uiteindelijk voor American Studies heb gekozen. In de VS bestaan veel tegenstellingen en cultuurverschillen: heel interessant.” En hoe kun je die nou beter ontdekken dan door zelf in het land te komen? Of zoals Marieke zelf zegt: “Als je drie jaar lang leert over de Verenigde Staten, is het een beetje gek om daar nooit te zijn geweest.”

Het buitenland blijft Marieke trekken. Ze wil in de toekomst graag weer naar de Verenigde Staten toe, maar ze staat er ook voor open om andere landen te ontdekken. “Op een nieuwe plek komen en daar je draai vinden is gewoon een avontuur. Dat wil ik zeker nog een keer meemaken.”