Jouw buitenlandervaring als vrijwilliger of werkende begint op De BuitenlandBeurs

Is het avontuur het allerbelangrijkste voor je? Dan is een (vrijwilligers)baan zoeken in het buitenland wellicht iets voor jou. Dit levert jou een waardevolle ervaring op, want je leert de cultuur van het land heel goed kennen. Met een betaalde buitenlandjob verdien je een leuk zakcentje, altijd handig. Wil je liever vrijwilligerswerk doen en mensen helpen? Ook dat is een optie. Je komt in contact met de lokale bevolking, beleeft een onvergetelijke tijd én doet iets terug voor het land waar je te gast bent! De mogelijkheden om georganiseerd (vrijwilligers)werk over de grens te doen zijn divers, dus is het slim om extra informatie op te doen op De BuitenlandBeurs op 25 en 26 november bij de aanwezige bedrijven en organisaties.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Haal alles uit de beurs

  • Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan

  • Start de voorbereiding op je buitenlandavontuur

  • Studies, stages, tussenjaar, taalreizen, exchanges, (vrijwilligers)werk en high school programma's

  • 120 (onderwijs)instellingen, bedrijven en organisaties die staan te springen om jou te helpen

  • Ruim 50 presentaties met praktische tips en ervaringsverhalen

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Krijg antwoord op al je vragen

Meld je gratis aan in 1 minuut

 

“Ga niet alleen kijken, maar ga het daarna echt doen! Het is zó ontzettend de moeite waard!”


Lees het verhaal van Floor


Wil jij net als Floor een droomstart maken met je buitenlandplannen? Bezoek dan De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht!

Meld je gratis aan

Na haar hbo-opleiding Learning & Development in Organisations wilde Floor graag in het buitenland wonen, al had ze nog niet echt een idee waar en hoe ze haar verblijf wilde invullen. Een bezoek aan De BuitenlandBeurs hielp haar op weg: “Op De BuitenlandBeurs ging ik op zoek naar de mogelijkheden. Voorafgaand had ik al gekeken welke organisaties een stand op de beurs hadden, en ik had wel het idee dat ik au pair wilde worden.”

Floors gevoel werd versterkt door gesprekken met voormalige au pairs, waarna ze besloot extra informatie te verzamelen. “Na De BuitenlandBeurs ben ik naar een informatieavond van Cultural Care geweest; het werd me steeds meer duidelijk dat ik dit zag zitten. Via Cultural Care kwam ik vervolgens in een ‘match-systeem’, een soort ‘Tinder voor au-pairs’. Ik kwam in contact met een familie in New Jersey, op een half uur reizen van New York, waarmee het direct klikte.” 

Hoewel corona nog even wat hobbels op de weg veroorzaakte, werd het toch een ervaring voor het leven. “Het gastgezin was geweldig. De weekenden was ik vrij, en ik had ook twee weken vakantie waarin ik met vriendinnen – andere au pairs – kon reizen. Ik vond het ook zó gaaf om een heel jaar in het buitenland te wonen.” Daarom heeft Floor een waardevolle tip voor alle aanstaande bezoekers van De BuitenlandBeurs: “Niet alleen gaan kijken bij al die stands, maar ga het daarna ook echt doen! Ga lekker een jaar studeren of werken in het buitenland; het is zó ontzettend de moeite waard!”