“De BuitenlandBeurs is dé plek om een selecte groep jonge mensen te spreken die stuk voor stuk interesse hebben om naar het buitenland te gaan”

Steeds meer Nederlandse studenten kiezen voor een buitenlandervaring. Dat doen ze meestal in de vorm van een studie, tussenjaar of een stage. In de afgelopen tien jaar is het aantal Nederlandse studenten dat naar het buitenland gaat verdubbeld. De mogelijkheden zijn eindeloos en het maken van een goede keuze is niet altijd makkelijk. Daarom hebben deze avonturiers behoefte aan goede informatie. Het liefst op één plek waar alle universiteiten, bemiddelingsorganisaties en stagebureaus bij elkaar komen. Met andere woorden: De BuitenlandBeurs in Jaarbeurs Utrecht. Met meer dan 10.000 bezoekers en 120 exposanten is het de grootste internationale student recruitment beurs van de Benelux. Voor studenten is dit de perfecte plek om inspiratie op te doen, informatie in te winnen, scholen en stagebureaus te spreken en vooruitgang te boeken in het besluit. Voor stagebemiddelingsbureaus betekent dit automatisch dat er veel potentiële klanten op De BuitenlandBeurs aanwezig zijn. Deze beurs is dus de perfecte plaats om exposure te krijgen en leads te genereren bij jouw doelgroep.

Waarom deelnemen

Binnen deze case study beantwoorden we de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor stagebemiddelingsbureaus. Om hier een compleet en overtuigend antwoord op te krijgen, hebben we een interview afgenomen met een stagebureau dat al sinds 2015 exposeert op De BuitenlandBeurs. Mocht je op zoek zijn naar een plek waar je ruimschoots de kans hebt om leads te genereren, extra exposure bij je doelgroep te krijgen en kennis met deze doelgroep te delen, dan is het aan te raden om dit stuk te lezen. Het geïnterviewde stagebureau is Stage-Global. Stage-Global legt aan de hand van een aantal vragen uit waarom zij ervoor hebben gekozen om exposant te worden, wat zij uit hun deelname halen en wat zij in het algemeen van De BuitenlandBeurs vinden.

Stage case - Stage-global

Stage-Global

Stage-Global is een aanbieder van internationale uitwisselingsprogramma's, opgericht in 2010. Stage-Global heeft verschillende programma's zoals Stage-USA, Stage-Australia, Stage-Euro en Stage-Asia. De aangeboden programma’s omvatten voornamelijk stages en traineeships, maar ook voor Au Pair en Short-term Training kun je bij Stage-Global terecht. De programma’s worden wereldwijd aangeboden, maar met een bijzondere focus op grotere steden in de Verenigde Staten, Australië, Azië en Europa. De hoofdkantoren van Stage-Global zijn te vinden in Amsterdam en New York City. Stage-Global heeft door de jaren heen een groot netwerk van bedrijven opgebouwd waar mee wordt samengewerkt. Wat Stage-Global zo uniek maakt is dat ze de gehele ervaring van A tot Z regelen. Zo helpen ze hun klanten onder andere met de visumafhandeling, het regelen van een verzekering en het zoeken van huisvesting.

Stage-Global is ondertussen alweer heel wat jaren - sinds 2015 - als exposant te vinden op De BuitenlandBeurs. De oprichter van Stage-Global, Andries Bonneur, heeft De BuitenlandBeurs dan ook flink zien groeien door de jaren heen. Stage-Global heeft ondertussen dan ook een standaard draaiboek voor al hun voorbereidingen in aanloop naar De BuitenlandBeurs.

“In het najaar is het bij ons beurzenseizoen, maar De BuitenlandBeurs is toch wel het grootste evenement waar we echt twee volle dagen aanwezig zijn”


De ideale klant voor Stage-Global is student aan het mbo, hbo of wo, in het derde of vierde jaar, die stage moeten lopen. Vierdejaars studenten zijn naast stages ook interessant omdat Stage-Global hen kan helpen met een traineeship voor na hun opleiding. “We zien bij de stand ook veel jongeren die momenteel nog op de middelbare school zitten, maar onze naam blijft altijd wel ergens hangen en wanneer zij ouder zijn kunnen ze altijd nog bij ons terugkomen. Daarnaast spreken we ook veel ouders op De BuitenlandBeurs, wat ook een belangrijke doelgroep is. Onze klanten gaan immers vaak voor een langere periode weg en daarbij zoeken vooral de ouders een stukje zekerheid. Dan is het fijn om even te spreken met de organisatie die de stage regelt.” aldus Andries. “Tijdens de beurs spreken wij honderden mensen en daarna nodigen we ze altijd uit voor een vrijblijvend intakegesprek om eens verder te praten over de mogelijkheden en er rustig de tijd voor te kunnen nemen.” Na de beurs groeit het aantal aanvragen vaak wel. Toch blijft dit lastig te meten en voor Stage-Global gaat het er dan ook vooral om dat de naamsbekendheid groeit. “Als je het wat breder aanvliegt en daar consistent ieder jaar blijft staan gaan mensen je toch herkennen.” Zo heeft De BuitenlandBeurs volgens Andries ook een positieve invloed op de mond-tot-mond reclame.

Stage case - Stage-global 1

Bezoekers

De directe resultaten van deelname aan De BuitenlandBeurs zijn soms lastig te meten “We kregen bijvoorbeeld een keer een aanvraag van iemand die ons drie jaar geleden op De BuitenlandBeurs had bezocht.” Daarnaast merkte Andries dat er toch weinig aanbieders zijn die precies hetzelfde regelen voor de studenten en dat ze daarom dan ook al snel bij hun stand terecht kwamen. “Wat ik heel erg leuk vind is dat je ziet dat heel veel studenten en ouders toch wel echt goed voorbereid naar zo’n dag komen. Je gaat immers niet naar zo’n specifieke beurs als je geen idee hebt wat er plaatsvindt en daardoor heb je dus een mooie selecte groep van mensen die interesse hebben om iets in het buitenland te doen. De sfeer is goed en gezellig en de bezoekers staan open voor alle nieuwe mogelijkheden.” Ook afgelopen jaar gaf Andries aan weer een drukbezochte stand te hebben gehad en dit de perfecte kans vindt om zijn specifieke doelgroep te benaderen.

Conclusie

In deze case study geven we antwoord op de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor jou als stagebemiddelingsbureau. Om een eerlijk beeld te geven, is een exposerend stagebemiddelingsbedrijf geïnterviewd om op die vraag antwoord te geven. Uit dit interview blijkt dat deelname duidelijke voordelen heeft:
•    De BuitenlandBeurs is een toegankelijke manier om met een goed geselecteerde doelgroep in contact te komen;
•    Een ander positief aspect is, volgens Stage-Global, de aanwezigheid van ouders. Het kennismaken met ouders geeft vaak een stuk zekerheid;
•    Er zijn weinig andere beurzen die zo groot en professioneel opgezet zijn, daarmee doet De BuitenlandBeurs het echt goed;
•    Door jaarlijks aanwezig te zijn op De BuitenlandBeurs groeit de naamsbekendheid volgens Stage-Global, en deelname heeft daarnaast een positieve invloed op mond-tot-mond reclame;
•    Tot slot raadt Stage-Global De BuitenlandBeurs aan bij andere stagebemiddelingsbureaus omdat de samenwerking met de organisatie soepel verloopt. De beurs is goed gefaciliteerd en zeer professioneel wat door Stage-Global erg gewaardeerd wordt.

Word vandaag nog exposant

Als je dit leest, is de kans groot dat je geïnteresseerd bent geraakt in deelname aan De BuitenlandBeurs. Als dat zo is, twijfel dan niet en klik op deze link om te zien wat de mogelijkheden zijn. Je kan ook altijd contact met het salesteam opnemen voor meer informatie en maatwerk.

Brochure aanvragen

Na het invullen van het formulier ontvang je een digitale brochure en neemt een van onze accountmanagers contact met je op voor een maatwerkoplossing.