Over De BuitenlandBeurs

Nu grenzen steeds meer vervagen, is het voor ons makkelijker en makkelijker om de stap naar het buitenland te zetten. Voor jongeren biedt dit mogelijkheden om het avontuur aan te gaan. Een studie, stage, high school programma, taalcursus of vrijwilligersbaan in het buitenland is goed voor de ontwikkeling én voor het cv en daarom doen opleidingen er verstandig aan om studenten te stimuleren hun buitenlandambities waar te maken.

De Buitenlandbeurs is het nummer 1-evenement waar onderwijsinstellingen en -organisaties de gelegenheid hebben om jongeren die dromen van studeren in het buitenland te informeren en adviseren. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je allemaal op letten als je deze stap wilt wagen? Je ontdekt het tijdens deze beurs!

Compleet aanbod

Zeer compleet aanbod

De BuitenlandBeurs heeft een veelzijdig aanbod aan buitenlandse hogescholen en universiteiten en organisaties gericht op taalreizen, vrijwilligerswerk, stages, tussenjaar en high school programma’s. Bekijk hier de deelnemerslijst.

Inhoudelijk programma

Inhoudelijk programma

Bezoekers kunnen gratis inspirerende lezingen bijwonen met thema’s als studies, stages en tussenjaar in het buitenland. Daarnaast vertellen verschillende (oud-)studenten over hun ervaringen in het buitenland.

De lezingen vinden plaats in de lezingenzalen op de beurs. Vooraf aanmelden voor een lezing is niet nodig. Meer informatie over het programma bekijk je hier.

Persoonlijke plattegrond

Persoonlijke plattegrond

Bezoekers  kunnen vooraf aan de beurs op deze pagina en tijdens de beurs op iPads hun persoonlijke route plannen. Na het selecteren op niveau, land en/of interessegebied, kunnen zij hun persoonlijke plattegrond voor het beursbezoek printen aan de hand van deze voorkeuren.

Themapleinen

Themapleinen

De beurs is opgedeeld in diverse pleinen, waardoor het voor de bezoekers direct duidelijk is waar zij de voor hen relevante informatie kunnen vinden.

Meeting Point

Meeting Point

Op de beurs is er een Meeting Point waar bezoekers vragen kunnen stellen aan studenten die hen zijn voorgegaan naar het buitenland.