Waarom deelnemen

Waarom deelnemen aan De BuitenlandBeurs?

Al 7 jaar organiseert OGZ hét evenement voor jongeren die overwegen om in het buitenland op avontuur te gaan: De BuitenlandBeurs. Dit event heeft het grootste aanbod in Nederland op het gebied van studies, stages, (vrijwilligers)werk, high school programma’s en taalcursussen in het buitenland. Jongeren met de ambitie om de sprong naar het buitenland te wagen hebben behoefte aan informatie over wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij zo’n reis komt kijken. Organisaties en (onderwijs)instellingen op De BuitenlandBeurs bieden deze avonturiers de nodige opties, tips, inzichten en handvatten.

De toegevoegde waarde van buitenlandervaring voor jongeren

Voor jongeren wordt het steeds makkelijker om tijdelijk naar het buitenland te vertrekken. Grenzen vervagen en de mogelijkheden zijn oneindig, van studeren en stage lopen tot (vrijwilligers)werk, en van een taalreis tot werken als au pair. Veel Nederlandse jongeren zijn eager om naar het buitenland te gaan en staan te popelen om nieuwe culturen te ontdekken. In het kader van persoonlijke ontwikkeling is het daarom ook logisch dat opleidingen en andere instellingen jongeren stimuleren om buitenlandervaring op te doen. De voordelen voor jongeren zijn talrijk.

Profileer jezelf aan jongeren met buitenlandambities

Tijdens De BuitenlandBeurs heeft jouw organisatie of instelling de mogelijkheid om zich te presenteren en om kennis te maken met Nederlandse jongeren uit de directe doelgroep en hun ouders/begeleiders. Je hebt er veel belang bij om al vroeg in contact te komen met (aankomend) studenten, toekomstige stagiairs/werknemers, en andere jongeren met buitenlandambities. Op de beurs kun je ze alles vertellen over de buitenlandmogelijkheden bij jouw organisatie of (onderwijs)instelling. Of laat hen inspiratie opdoen over alles wat er bij de reis, het verblijf, etc. komt kijken. De BuitenlandBeurs is hier een ideaal platform voor en het is niet voor niets dat jaarlijks ruim 10.000 bezoekers naar deze beurs komen.

This is in it for you

  • Vroeg zichtbaar zijn bij potentiële buitenlandgangers
  • Naamsbekendheid van jouw organisatie vergroten
  • In gesprek gaan met duizenden jongeren met internationale ambities en hun ouders 
  • Eenvoudig data verzamelen d.m.v. digitale bezoekersregistratie
  • Leerlingen en studenten informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden om een stap naar het buitenland te maken
  • De mogelijkheid om een presentatie te geven

Bekijk de deelnamemogelijkheden 

Bezoekers- en exposantenprofiel

Benieuwd of jouw doelgroep de beurs bezoekt? Of wil je weten wat voor exposanten er aanwezig zijn op de beurs?

Vraag de brochure aan

Kunnen wij je helpen?

Ben je benieuwd naar de deelnamemogelijkheden? Bekijk ze hier of vraag de brochure aan. Heb je nog vragen of wil je direct in contact komen met onze experts? Plan dan direct een 1-op-1.

Annemarie

Annemarie Bruinsma
Projectmanager
annemarie@ogz.nl
+31 (040) - 297 94 94

Mieke

Mieke Beekmans
Account Manager
mieke@ogz.nl
+31 (040) - 297 94 94

 

Plan 1-op-1 met Annemarie   Plan 1-op-1 met Mieke

Bekijk ook gerust enkele cases van eerdere exposanten van De BuitenlandBeurs om een idee te krijgen van de voordelen van deelnemen aan de beurs:

"De BuitenlandBeurs blijft voorop lopen"

Case study internationale universiteiten

BIMM Institutes, University of Johannesburg, Study in Prague en EU Business School geven in deze case study antwoord op de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor internationale universiteiten. 

Zij laten weten dat ze de juiste doelgroep vinden op de beurs en dat de aanwezige jongeren zich goed voorbereiden op het beursbezoek en dat ze niet bang zijn om vragen te stellen. Wil je ook meer leads generen, extra exposure krijgen en kennis met de doelgroep delen? Lees dan het volledige artikel.

Lees verder

"We hebben al meerdere aanmeldingen gehad"

Case study bemiddelingsbureaus

Voor jongeren is De BuitenlandBeurs de perfecte plek om informatie in te winnen, scholen en bemiddelingsbureaus te spreken en vooruitgang te boeken in hun plannen of het besluit om naar het buitenland te gaan. Voor bemiddelingsbureaus betekent dit automatisch dat er veel potentiële klanten aanwezig zijn.

In deze case study vertellen twee exposanten, namelijk Ski Instructor Academy en EF Education First, over de voordelen van deelname. Mocht je op zoek zijn naar een plek waar je ruimschoots de kans hebt om meer leads te verzamelen, extra exposure te generen en kennis met de doelgroep te delen, dan is het aan te raden om dit stuk te lezen.

Lees verder

“De BuitenlandBeurs is dé plek om een selecte groep jonge mensen te spreken die stuk voor stuk interesse hebben om naar het buitenland te gaan”

Case study stagebureaus

In deze case study beantwoorden we de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor stagebemiddelingsbureaus. Om hier een compleet en overtuigend antwoord op te krijgen, hebben we een interview afgenomen met Stage-Global, een stagebemiddelingsbureau dat al sinds 2015 exposeert op De BuitenlandBeurs.

Mocht je op zoek zijn naar een plek waar je ruimschoots de kans hebt om meer leads te genereren, extra exposure bij je doelgroep te krijgen en of kennis met deze doelgroep te delen, dan is het aan te raden om dit stuk te lezen.

Lees verder