Hotel Training School

https://www.hts-school.com/

Standnr: 138

MBO

Studie, Stage, Taalreizen, Traineeship, Werk

Hotel Training School

In januari 2020 gaan de deuren van een nieuwe hotelschool in Spanje, de Hotel Training School (HTS), open! De school heeft zo’n 855 m² aan moderne faciliteiten, met zelfs de grootste leerkeuken in geheel Spanje! Hotel Training School (HTS) is gevestigd in Lloret de Mar aan de Costa Brava. Deze bruisende kustplaats is een van de hoofd vakantie bestemmingen in Zuid-Europa en zelfs 5de in zon‑ en strandbestemming met het hoogste aantal hotelbedden in Spanje.

De hospitality branche was in 2018 een van de belangrijkste sectoren voor werkgelegenheid in Spanje, terwijl het vinden van goed opgeleide professionals erg lastig is. Volop kansen dus voor jou!

Cursussen en opleidingen
Je kunt bij de HTS terecht voor super interessante cursussen en opleidingen binnen alle operationele en ondersteunende afdelingen van de hospitality branche. Denk hierbij aan taalcursussen, de Spaanse keuken, het WOW-effect, voedselgebruik en hygiëne, front desk management, entertainment en dergelijke. De lessen zijn te volgen in de vorm van klassikale les, e‑learning of een combinatie van beide. De opleidingen die starten vanaf 250 lesuren, hebben een officiële accreditatie en zijn onderschreven door het Public State Employment Service (SEPE). Hierdoor worden behaalde certificaten erkend in geheel Europa, wat jou natuurlijk weer extra mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt!

Het leuke aan de werkwijze van de school is de combinatie van theoretische kennis met praktijkles in het hotel. Je staat vanaf het begin in contact met echte gasten, waardoor jij het maximale uit de studie en daarmee uit jezelf kunt halen!

Ook biedt de HTS de mogelijkheid voor overnachtingen in diverse accommodaties (dit is mogelijk op basis van logies tot vol pension) op zeer korte loopafstand van de school en een aantal minuten van openbaar vervoer. Zo kun jij gemakkelijk genieten van jouw vrije tijd en de Costa Brava ontdekken!

Stageplaatsen
Ben jij een Recreatie-, Toerisme- of Horecastudent? Via de HTS kun je een leerzame stageplaats bemachtigen voor de duur van 3 tot 6 maanden. Je kunt voor jouw stage terecht tussen de maanden april en eind september/begin oktober.

Er zijn meerdere drie- en viersterren hotels aangesloten waar stageplaatsen mogelijk zijn binnen diverse operationele en ondersteunende afdelingen. Je bent niet de eerste student met een stageplaats binnen deze hotels. Veel nationale- en internationale studenten zijn je al voorgegaan! Wel moet je een minimale leeftijd van 18 jaar hebben, in verband met de Spanje wetgeving.

Uiteraard ontvang jij een maandelijkse stagevergoeding, gratis accommodatie en maaltijden in het hotel waar je stage loopt. Maar dat is nog niet alles.. Door de samenwerking met de school krijg jij er ook nog eens 4 uur per week gratis Spaanse les bij! Daar valt jouw cv wel door op!

Arbeidsplaatsen
In de omgeving van Calella tot aan Tossa de Mar, meer dan 30 kilometer aan kustlijn, bevinden zich zo’n 305 hotels. Dit populaire gebied van de Costa Brava ontvangt jaarlijks ongeveer 2,7 miljoen reizigers die goed zijn voor zo’n 15,7 miljoen overnachtingen.

Begrijpelijk is de vraag naar goede professionals (wie weet ben jij dit wel?!) binnen deze regio dan ook zeer hoog. HTS heeft een groot aantal aangesloten hotels, waar voldoende arbeidsplaatsen binnen alle operationele en ondersteunende afdelingen beschikbaar zijn.

Dus ben jij klaar voor een volgende stap ik jouw carrière? Kom snel naar onze stand, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden!