IBO-Nederland

https://www.ibo-nederland.org/

Standnr: 224

n.v.t

Vrijwilligerswerk

IBO-Nederland

IBO-Nederland verbindt vrijwilligers aan lokale internationale hulpprojecten. Als vrijwilliger werk je een paar weken in een internationale groep aan een concrete sociale, ecologische of bouwklus. Je komt op plekken waar je als toerist niet zou komen en je leert een land écht kennen. Tegelijk maak je kennis met vrijwilligers uit verschillende landen én uit het land zelf.

Je bijdrage aan het project is waardevol! Door mee te werken in een vrijwilligersproject, laat je zien dat je geeft om de mensen uit de doelgroep van het project. Tegelijk zal het voor jezelf een waardevolle ervaring zijn om enkele weken te leven en te werken in een vreemd land, met andere gewoonten en gebruiken. Culturele uitwisseling en een beter begrip van de wereld en elkaar gegarandeerd!

IBO-Nederland is de Nederlandse afdeling van het internationale netwerk en werft m.n. vrijwilligers in Nederland. De andere IBO-kantoren werven ook vrijwilligers in eigen land. Door deze methode kom je in de projecten met een internationale groep terecht.

Daarnaast koppelt IBO-Nederland ook groepen vrijwilligers, bijvoorbeeld schoolklassen of verenigingen, aan buitenlandse projecten die deze vrijwillige inzet goed kunnen gebruiken.

Wil je al meer weten? Bezoek onze website, neem contact op via info@ibo-nederland.org of kom langs bij onze stand op de Buitenlandbeurs!