IBO-Nederland | betaalbaar vrijwilligerswerk in het buitenland

https://www.ibo-nederland.org/

Standnr: 126

n.v.t

Vrijwilligerswerk

IBO-Nederland | betaalbaar vrijwilligerswerk in het buitenland

Werk mee aan bijzondere vrijwilligersprojecten
IBO-Nederland maakt de match tussen vrijwilligers die zich willen inzetten en kleinschalige projecten over de hele wereld. Je gaat een paar weken aan de slag in een lopend project. Je werkt samen met de plaatselijke medewerkers en vrijwilligers uit allerlei landen. Als IBO-vrijwilliger kom je buiten de gebaande paden van een land, ontdek je een andere cultuur en help je daadwerkelijk mee aan een concrete en nuttige klus.

Ben je handig, heb je groene vingers of ben je juist meer sociaal aangelegd? Er is altijd een mooi project te vinden bij jouw talent. IBO-Nederland is er voor iedereen die graag samen met anderen de handen uit de mouwen steekt, jong en oud! Je kunt individueel inschrijven voor een vast project of met een groep(je) van vrienden, school, bedrijf of vereniging voor een project-op-maat.

Doe je mee? Ga naar onze website www.ibo-nederland.org voor meer informatie en schrijf je in!
 

Wat kun je doen en waar ben je nodig?
IBO-Nederland zoekt jaarlijks vrijwilligers voor meer dan 70 projecten verspreid over de hele wereld. Je kunt via IBO-Nederland naar bouwprojecten, sociale projecten en ecologische projecten. Op sommige projecten is een combinatie van verschillende werkzaamheden mogelijk.

Bouwprojecten:
Je gaat praktische klussen doen, zoals schilderen in een instelling of onderhoudsklusjes bij ouderen thuis. Je hebt hiervoor meestal geen specifieke bouwervaring nodig. Als je een handige klusser bent, komt dat van pas. Wil je het klussen juist leren, dan ben je ook van harte welkom!

Sociale projecten:
Je ondersteunt plaatselijke medewerkers met activiteiten voor een specifieke doelgroep; kinderen, ouderen, mensen met een beperking of met een sociale achterstand. Je organiseert sportieve of creatieve activiteiten en helpt bij dagelijkse klusjes.

Ecologische projecten:
Je gaat aan het werk in een natuurlijke omgeving. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van voetpaden of bewegwijzering in een natuurpark of het planten van bomen om erosie tegen te gaan.

Een paar weken lang steek je met een groep vrijwilligers vijf dagen per week de handen uit de mouwen. In het weekend heb je vrij en kun je uitstapjes maken met je medevrijwilligers. Op veel projecten worden er in het weekend activiteiten aangeboden of worden ideeën voor uitjes aangereikt.

Voor wie is IBO-Nederland?
Ben je een echte ‘handige Harrie’ (m/v), heb je groene vingers of ben je heel sociaal? Er is altijd een mooi project te vinden dat bij jouw talenten aansluit.

IBO is er voor iedereen die een mooie ervaring wil opdoen, de vakantie eens anders wil besteden, zich graag inzet voor een ander, nieuwsgierig is, de handen uit de mouwen wil steken, wil leren over andere gewoonten en gebruiken of graag een paar weken met een internationale groep optrekt.

IBO is er voor individuele vrijwilligers, leeftijdgenoten en groepen. En IBO is er voor organisaties die de inzet van vrijwilligers goed kunnen gebruiken.

Individuele vrijwilligers
Wil je deelnemen aan een internationaal vrijwilligersproject, dan kun je je via onze website inschrijven voor projecten die jou aanspreken. In ons projectenoverzicht vind je altijd de meest recente informatie. Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je eerst een projectvoorstel. Nadat je het voorstel hebt geaccepteerd, voorzien wij jou van een uitgebreid informatiepakket en nodigen we je uit voor één van de voorbereidingsbijeenkomsten. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Met leeftijdsgenoten
Soms is het fijn als er meer vrijwilligers zijn die ongeveer in dezelfde levensfase zitten als jij zelf. Daarom hebben we bij IBO een aantal projecten opengesteld voor mensen van bepaalde leeftijden. Bijvoorbeeld 16- en 17-jarigen, 18- tot 30-jarigen en 50+. Alle projecten waar 18+ bij staat, zijn voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Daar kun je dus mensen van alle leeftijden tegen het lijf lopen. Dat blijft toch ook leuk!

Op Maat
Soms komt het voor dat er geen geschikt project voor je in het projectoverzicht staat. De periode waarin het werk is gepland komt jou slecht uit, je wilt liever langer weg of het land waar jij heel graag naartoe wilt, staat niet in de lijst. Als dit zo is: neem contact met ons op! Wij kennen de projectorganisaties waar de mogelijkheden voor het ontvangen en inzetten van vrijwilligers flexibel zijn. In overleg met jou, zoeken we een project ‘op maat’.

Groepen
Wil je samen met je klas, je vriendengroep, je vereniging of je collega’s vrijwilligerswerk in het buitenland doen? Wij kennen projectorganisaties die jullie graag verwelkomen! Projecten voor groepen zijn altijd ‘op maat’: in overleg met de groep gaan we op zoek naar een geschikt project. Daarom maken we graag eerst een vrijblijvende afspraak om de wensen en de mogelijkheden van de groep te inventariseren.

Neem voor meer informatie graag contact op via info@ibo-nederland.org of bel het kantoor: 024-3226074.

Lage kosten
Het werk van IBO wordt mogelijk gemaakt door onze donateurs. We hebben geen winstoogmerk en werken alleen samen met lokale non-profit projecten in het buitenland.

IBO-Nederland houdt bewust de kosten laag, zodat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot vrijwilligerswerk in het buitenland. Wij vragen inschrijfgeld à € 35,- en een deelnamebijdrage per project. Het inschrijfgeld is jouw bijdrage aan de kosten van IBO. De deelnamebijdrage is bedoeld om kosten voor de projectorganisaties te dekken, zoals eten en onderdak voor de vrijwilligers en materialen voor het werk.

Deelnamebijdrage per project:

  • Nederland: €0
  • Duitsland en België: €60
  • Europa: €145
  • Wereld: €285 - €495

De deelnamekosten zijn inclusief eten en onderdak, bijdrage voor materialen, voorbereiding en informatie en VOG-aanvraag, exclusief reis en uitstapjes in je vrije tijd.

Voor een op-maat-project ontvang je vooraf een overzicht van de kosten, gebaseerd op de grootte van de groep, de duur van het verblijf en de specifieke projectkosten.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een stichting met liefde voor de wereld. Wij bestaan al sinds 1957 en zetten onze jarenlange ervaring graag in om de wereld een beetje mooier te maken. Dat doen we door enthousiaste vrijwilligers te koppelen aan concrete projecten bij bestaande non-profit organisaties. Hiermee bevordert IBO wereldwijd culturele uitwisseling, beter begrip voor elkaar, onderlinge solidariteit en respect voor andere leef- en denkwijzen.

Hulp nodig van IBO-vrijwilligers?
Heb je een project waar je wel hulp van een groep internationale vrijwilligers bij kunt gebruiken? IBO helpt graag projecten die de wereld mooier maken! Kijk op onze website voor informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden voor projectorganisaties.