KU Leuven

http://www.kuleuven.be/

Standnr: 212

Bachelor, Master

Studie

KU Leuven

De KU Leuven werd opgericht in 1425 en is daarmee één van de oudsteen meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Als medeoprichter van de League of European Research Universities (LERU) is KU Leuven een toonaangevende onderzoeksinstelling. Haar opleidingen zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek dat door bijna 7000 wetenschappers wordt beoefend. Vijftien faculteiten bieden bachelor- en masteropleidingen aan op 11 locaties in Vlaanderen. De unieke klemtonen en aanpak op de verschillende campussen zorgen voor een grote variatie in het onderwijsaanbod. 

De KU Leuven telt meer dan 50.000 studenten, van meer dan 150 verschillende nationaliteiten, die op de verschillende campussen in en buiten Leuven verspreid zijn. De universiteit en de universitaire ziekenhuizen hebben elk bijna 10.000 medewerkers in dienst. 

De universiteit scoort steevast erg goed op universitaire rankings. Zo is de KU Leuven met een 48e plaats de hoogst gerankte universiteit van de Lage Landen op de Times Higher Education World Univerity Ranking. Verder werd KU Leuven door Reuters al drie jaar op rij uitgeroepen tot meest innovatieve universiteit van Europa. 

Online voorlichting bij KU Leuven  Informatie voor Nederlandse studenten