Street Child Nederland

https://www.street-child.nl

Standnr: 125

Bachelor, Master, n.v.t

Vrijwilligerswerk

Street Child Nederland

Street Child Nederland is een liefdadigheidsinstelling die was opgericht in 2014. Door middel van onderwijs helpen we de meest kwetsbare kinderen van de wereld met het opbouwen van een duurzame toekomst. 

Onze zusterorganisatie Street Child UK begon in 2008 met het helpen van een klein aantal straatkinderen in Sierra Leone. Sindsdien heeft Street Child al meer dan 100.000 kinderen geholpen met terug naar school gaan, en hebben we duizenden families geholpen met het genereren van duurzame inkomsten zodat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen. Tegenwoordig werkt Street Child in Sierra Leone, Liberia, Nepal, Nigeria, en Sri Lanka.

Wij geloven erin dat onderwijs de beste manier tot groei is. Zonder sterke onderwijsbasis kan geen samenleving een beter leven voor hun kinderen creëren of hopen op een betere toekomst. Alles hangt af van onderwijs, en wij denken dat wij op dat gebied het grootste verschil kunnen maken. Sinds de start van Street Child UK in 2008 is de organisatie van start gegaan in Nederland en een aantal andere Europese landen, waardoor we het wereldwijde netwerk van Street Child kunnen versterken en fondsen kunnen werven voor de verschillende projecten. Hiermee hopen we grote veranderingen in de wereld te gaan maken!

Om de opgehaalde fondsen geïmplementeerd te krijgen, heeft Street Child zeer gekwalificeerde teams in Sierra Leone, Liberia, Nepal en Nigeria, met lokaal personeel op elke locatie. Binnen elk van die landen, heeft Street Child UK minstens één personeelslid, die als consultant adviseert en helpt met de monitoring en evaluatie van de verschillende projecten. Ook de rapportering van Street Child Nederland komt van dit team en deze Street Child consultant, en daarom weten we precies waar onze financiering heengaat en wie ervan profiteert.

Omdat velen handen licht werk maken, en omdat onze projectlanden groot qua omvang zijn, krijgen wij hulp van vrijwilligers die ons and het lokale team helpen bij het doen van o.a. onderzoek en monitoring, het verder opleiden van onze leraar-trainers, het schrijven van case studies, het geven van computertraining aan ons team, en het helpen organizeren van onze jaarlijkse Sierra Leone Marathon en de Ride Sierra Leone. We hebben een selectieprocedure en plaatsten alleen vrijwilligers die passen bij de betreffende rol qua skills set en karakter.

Lees hier meer over ons vrijwilligers programma, lees hier over wat we in 2017 hebben bereikt en kom gezellig langs onze stand!