Universitas Indonesia

https://www.ui.ac.id/

Standnr: 226

Bachelor, Master, Master of Business Administration, Doctor of Philosophy degree

Uitwisseling

Universitas Indonesia

Universitas Indonesia is een uitgebreide staatsuniversiteit, opgericht in 1849 en gelegen in Jakarta en Depok. We lopen voorop in het hoger onderwijs in Indonesiƫ en pionieren met toonaangevend onderzoek en bieden kwaliteitsvol onderwijs aan Indonesische en internationale studenten.

UI handhaaft zijn #1 positie onder Indonesische universiteiten op basis van QS World University Rankings. Universitas Indonesia heeft actieve samenwerking ontwikkeld met 210 topuniversiteiten en -instellingen in meer dan 30 landen wereldwijd, waardoor de universiteit internationale studenten en onderzoekers uit veel verschillende landen kan verzenden en ontvangen. De samenwerking omvat joint degree-overeenkomsten, uitwisselingsprogramma's voor studenten en gezamenlijk onderzoek.

Universitas Indonesia is ook een actief lid van regionale en internationale verenigingen, zoals APRU, AUN, IIE en twaalf andere internationale verenigingen en consortium. Dit opent kansen voor de hele academische gemeenschap om kennis te delen met de wereldwijde gemeenschap.

De hoofdcampus is gelegen in de groene omgeving bestaande uit 312 hectare in Depok en 8 hectare in Salemba Campus, Centraal Jakarta. De universiteit handhaaft het behoud van de ecologie en ontwikkelt tegelijkertijd academische voorzieningen.

Universitas Indonesia biedt 62 bachelor/undergraduate programma's, 68 master/graduate programma's, 6 professional programs en 37 doctoraat/postdoctorale programma's.