Study Counselor Event

Wat doet jouw school aan internationalisering? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor jou en je leerlingen. Die mogelijkheden staan centraal tijdens een nieuw event voor decanen, tto coördinatoren en iedereen die te maken heeft met internationalisering binnen het voortgezet onderwijs.

Op vrijdag 22 november (10:30 tot 14:00 uur), tijdens De BuitenlandBeurs in Jaarbeurs Utrecht, zijn er sessies van onder andere Nuffic. De dag wordt afgesloten met een lunch en de mogelijkheid om een rondje te maken op de beurs, waarbij je contacten kunt leggen met ruim 100 onderwijsinstellingen van over de hele wereld.

Gratis aanmelden

Programma Study Counselor Event 2019

Ontvangst met koffie en thee | 10:45 - 11:15

Jonge wereldburgers op de middelbare school (doelgroep: VO) | 11:15 - 11:45
Jessica Paardekooper & Ab van Rheenen (Nuffic) - Martine Kramer (Reviuslyceum Maassluis)

Wat kunnen middelbare scholen doen om hun leerlingen een internationale ervaring te laten opdoen? En hoe zorg je ervoor dat zij vanuit school kunnen uitgroeien tot wereldburgers? In deze presentatie laat Nuffic - de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs - zien welke mogelijkheden middelbare scholen hebben. De praktijk komt ruimschoots aan bod door een presentatie van docent Martine Kramer van het Reviuslyceum Maassluis. Zij vertelt hoe de school internationalisering heeft vormgegeven en wat het betekent voor leerlingen.

Tussenjaar in het buitenland (doelgroep: VO) | 11:50 - 12:20
Kasia Bruning - Communicatie adviseur WilWeg

Een tussenjaar in het buitenland is populair onder scholieren. Maar voor een scholier kan het ingewikkeld zijn om het tussenjaar de juiste vorm te geven. In deze sessie behandelen wij de voordelen en de uitdagingen van een het tussenjaar in het buitenland. Daarnaast geven we tips over tools en informatie over het tussenjaar zelf.

Het belang van een buitenlandse studie voor u en uw studenten (doelgroep: VO) | 12:25 - 12:55
Nederlandse Wereldwijde Studenten

Een presentatie van Nederlandse Wereldwijde Studenten over de voordelen van studeren in het buitenland, wat NWS voor uw studenten kan betekenen, en hoe u uw studenten kunt ondersteunen in aanmeldproces van een buitenlandse studie.

Lunch | 13:00 - 13:30

Mogelijkheid om beurs te bezoeken | 13:30 - ...