Study Counselor Event

Wat doet jouw school aan internationalisering? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor jou en je leerlingen. Die mogelijkheden staan centraal tijdens een nieuw event voor decanen, tto coördinatoren en iedereen die te maken heeft met internationalisering binnen het voortgezet onderwijs.

Op vrijdag 22 november (10:30 tot 14:00 uur), tijdens De BuitenlandBeurs in Jaarbeurs Utrecht, zijn er sessies van onder andere Nuffic. De dag wordt afgesloten met een lunch en de mogelijkheid om een rondje te maken op de beurs, waarbij je contacten kunt leggen met ruim 100 onderwijsinstellingen van over de hele wereld.

Gratis aanmelden

Programma Study Counselor Event 2018

Erasmus+: Subsidies voor nascholing en uitwisselingen met het buitenland (doelgroep: VO)
Jildou Ponjee - Programmabeheerder Erasmus+

Leerlingenuitwisseling met het buitenland? Nascholing in een ander land? Meelopen of zelfs lesgeven op een school in het buitenland? Het is allemaal mogelijk met het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Tijdens deze workshop leer je wat Erasmus+ is en delen we inspirerende voorbeelden over wat Erasmus+ in de praktijk voor VO-scholen betekent.

Het belang van een buitenlandse studie voor u en uw studenten (doelgroep: HO / VO)
Iris van der Heijden - Oud voorzitter NWS (2017-2018)

NWS staat bekend om haar nauwe band met haar leden. Door middel van het grote NWS-onderzoek hebben we door de jaren heen veel informatie kunnen verzamelen over hun ervaringen met studeren in het buitenland. In deze sessie delen we graag de resultaten en opinies van onze studenten en hoe u deze inzichten kunt toepassen binnen uw werk.


Tussenjaar in het buitenland (doelgroep: VO / MBO)
Kasia Bruning - Communicatie adviseur WilWeg

Een tussenjaar in het buitenland is populair onder scholieren. Maar voor een scholier kan het een uitdaging zijn om het tussenjaar de juiste vorm te geven. Voor u als decaan kan het een uitdaging zijn om scholieren daarover te informeren en adviseren. In deze sessie behandelen wij de voordelen van een het tussenjaar in het buitenland op basis van onderzoeken. Daarnaast geven we tips over tools en informatie over het tussenjaar zelf. Tijdens de sessie zal ook een ervaringsverhaal aan bod komen. Aan het eind van de sessie weten jullie wat de voordelen zijn van een tussenjaar en hoe jullie scholieren beter kunnen informeren en adviseren over een tussenjaar in het buitenland.

Veranderende behoefte van de scholier, een tussenjaar voor een weloverwogen opleidingskeuze (doelgroep: VO / MBO)
Simone van der Ven - Country Manager EF Education First

Elk jaar stijgt het aantal studenten dat een tussenjaar neemt, voordat ze aan een vervolgopleiding beginnen. Zowel bij ouders, decanen als andere stakeholders, zorgt dit (soms) voor een gevoel van onrust, terwijl dit tussenjaar er voor zorgt dat er een weloverwogen studiekeuze gemaakt kan worden. Hierbij moet namelijk ook vermeld worden, dat elk jaar het aantal studenten toe neemt dat in het eerste jaar met een studie stopt. Een tussenjaar kan dus voor veel scholieren / startende studenten zeer goed uitpakken, mits goed ingevuld. Om de begeleiding voor de start van het tussenjaar en in het tussenjaar zelf te optimaliseren, neemt Simone van der Ven alle onrust weg.