Waarom tussenjaar in het buitenland

Waarom een tussenjaar in het buitenland?

Denk jij erover na om een tussenjaar te nemen? Niet twijfelen, gewoon doen! Want tijdens je tussenjaar in het buitenland verbreed je je horizon, leer je jezelf beter kennen, beleef je een onvergetelijke tijd en dompel je jezelf onder in een nieuwe taal en cultuur. Steeds meer Nederlandse jongeren kiezen voor een tussenjaar. Hoe lang je weggaat kies je zelf. Heb je nog geen idee wat je wil doen tijdens jouw tussenjaar? Er zijn mogelijkheden genoeg!

5 mogelijkheden voor je tussenjaar

1. Vrijwilligerswerk in het buitenland
Je inzetten voor anderen. Een steentje bijdragen. Praktijkervaring opdoen. Je onderdompelen in een andere cultuur. En ondertussen een (nieuwe) taal leren en veel vrienden maken. Allemaal redenen waarom vrijwilligerswerk leuk is om te doen. Er zijn veel organisaties die dit aanbieden. En wist je dat je hier zelfs subsidie voor kunt krijgen? 

2. High school of college
Een jaar high school of college is een unieke manier om te ervaren hoe het leven er ergens anders uitziet en je taalkennis met reuzensprongen te verbeteren. Op een college mag je vaak je eigen vakkenpakket samenstellen – een mooie manier om te proeven aan verschillende vakken voor als je je studiekeuze nog niet weet!

3. Reizen en werken
De combinatie van reizen (backpacken) en werken in het buitenland is een invulling die erg populair is. Of je nu skileraar wordt in Oostenrijk, schapen gaat scheren in Nieuw-Zeeland, op een cruiseschip de wereld over gaat of receptioniste wordt in een hostel in Australië, de mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Taalcursus in het buitenland
Een taalcursus volgen in het buitenland is dé manier om je taalkennis bij te spijkeren. Het aanbod van taalcursussen is groot, de cursussen worden op verschillende niveaus gegeven en zijn van verschillende duur: van een week tot een heel jaar. Er zit dus altijd wel wat voor je bij!

5. Werken als Au Pair in het buitenland
Meedraaien in een gezin, een vreemde taal beter leren spreken en een andere cultuur van binnenuit leren kennen. Werken als au pair is een betaalbare manier om je tussenjaar in te vullen. In ruil voor kost, inwoning en zakgeld ondersteun je een gezin bij de zorg voor de kinderen. In je vrije tijd kun je je omgeving verkennen, tijd besteden aan je hobby’s, een cursus volgen of vrienden opzoeken.

Wil je meer weten over een studie in het buitenland? Kom dan naar De BuitenlandBeurs op vrijdag 22 & zaterdag 23 november in de Jaarbeurs Utrecht.
 

Gratis naar De BuitenlandBeurs?

 
 • Ontdek de mogelijkheden voor je tussenjaar
   
 • Bureaus met vrijwilligerswerk, taalreizen,  au pair en high school
   
 • Ga in gesprek met studenten met tussenjaar ervaring
   
 • Presentaties over een tussenjaar in het buitenland
   
 • Informatie over voorbereiding en financiering door o.a. WilWeg en DUO
   
 • Win een taalreis naar jouw ultieme droombestemming

MELD JE Gratis aan in twee minuten

Wat kun je verwachten?

Krijg alvast een indruk met de aftermovie van De BuitenlandBeurs 2018