Waarom stage in het buitenland

Waarom stage in het buitenland?

Ben jij op zoek naar een internationale stage? Niet twijfelen, gewoon doen! Want tijdens je stage in het buitenland verbreed je je horizon, beleef je een onvergetelijke tijd en dompel je jezelf onder in een nieuwe taal en cultuur. Duizenden Nederlandse mbo, hbo en wo studenten gaan jaarlijks op stage naar prachtige landen, zoals Italië, Engeland en Spanje. Spreid je vleugels en ga ook op avontuur!

4 redenen waarom jij je stage in het buitenland moet doen

1. Een stage in het buitenland is goed voor je persoonlijke ontwikkeling
Een stage in het buitenland is een spannend avontuur. Jezelf zien te redden in een nieuwe en minder vertrouwde omgeving is een mooie uitdaging en je leert veel over jezelf. Zo heeft onderzoek aangetoond dat mensen die in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen.

2. Tijdens je stage leer je internationale vaardigheden
Dompel jezelf onder in een nieuwe taal en cultuur tijdens je buitenlandse stage. Zo leer je niet alleen een nieuwe cultuur kennen, maar ook met een andere bril naar de Nederlandse cultuur te kijken. Tijdens een periode in het buitenland verbeter je ook je 21st century skills. Wat later erg goed van pas komt.

3. Een internationale stage staat goed op je cv
Studenten met een buitenlandervaring op hun cv vinden sneller een goede baan en zijn tevredener over hun baan. Daarnaast bouw je in het buitenland een netwerk op dat later goed van pas komt.

4. Een buitenlandse stage is een geweldige ervaring
Tijdens je stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en maak je vrienden voor het leven. Je bent geen toerist, maar inwoner van een land en stagiair bij een bedrijf. Als student is het een ideale mogelijkheid om voor een aantal maanden naar het buitenland te gaan.

Wil je meer weten over een stage in het buitenland? Kom dan naar De BuitenlandBeurs op vrijdag 22 & zaterdag 23 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Gratis naar De BuitenlandBeurs?

 
 • Stagebureaus en bedrijven met wereldwijde stagemogelijkheden
   
 • Krijg antwoord op je vragen door ervaren voorlichters
   
 • Ga in gesprek met studenten met stage ervaring in het buitenland
   
 • Presentaties over stage lopen in het buitenland
   
 • Informatie over voorbereiding en financiering door WilWeg en DUO
   
 • Win een taalreis naar jouw ultieme droombestemming

MELD JE Gratis aan in twee minuten

Wat kun je verwachten?

Krijg alvast een indruk met de aftermovie van De BuitenlandBeurs 2018