“We hebben 100 aanvragen gehad en zijn nu nog bezig met verwerken”

Steeds meer Nederlandse studenten kiezen voor een buitenlandervaring. Dat doen ze meestal in de vorm van een studie, tussenjaar of een stage. De mogelijkheden lijken vaak eindeloos en het maken goede keuze is niet altijd makkelijk. Daarom hebben deze avonturiers behoefte aan goede informatie. Het liefst nog op één plek waar alle universiteiten, bemiddelingsorganisaties en stagebureaus bij elkaar komen. Met andere woorden: De BuitenlandBeurs in Jaarbeurs Utrecht. Met meer dan 7.500 bezoekers en 140 exposanten is het de grootste internationale student recruitment beurs van de Benelux. Voor studenten is dit de perfecte plek om informatie in te winnen, scholen en stagebureaus te spreken en vooruitgang te boeken in het besluit. Voor stagebemiddelingsbureaus betekent dit automatisch dat er veel potentiële klanten op De BuitenlandBeurs aanwezig zijn. Deze beurs is dus de perfecte plaats om exposure te krijgen en leads te genereren bij jouw doelgroep.

Waarom deelnemen

In dit paper beantwoorden we de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor stagebemiddelingsbureaus. Om hier een compleet en overtuigend antwoord op te krijgen, hebben we interviews afgenomen met twee stagebureaus die bij De BuitenlandBeurs exposeren. Mocht je op zoek zijn naar een plek waar je ruimschoots de kans hebt om meer leads te genereren, extra exposure bij je doelgroep te krijgen en of kennis met deze doelgroep te delen, dan is het aan te raden om dit stuk te lezen. De geïnterviewde stagebureaus zijn Career Without Frontiers en Stagereizen.nl. Deze twee exposanten leggen aan de hand van dezelfde vragen onafhankelijk van elkaar uit waarom zij ervoor hebben gekozen om exposant te worden, wat zij uit hun deelname halen en wat zij over het algemeen van De BuitenlandBeurs vinden.

Career Without Frontiers Stagebureau

Career Without Frontiers

Career Without Frontiers (CWF) is twee jaar geleden opgericht door twee ambitieuze jonge vrouwen die een behoefte vanuit de markt zagen aan een internationaal stagebureau. CWF bemiddelt niet alleen in buitenlandstages, vrijwilligerswerk of het krijgen van een buitenlandse baan, het ondersteunt ook onderwijsinstellingen bij het internationaliseren van hun onderwijs. In 2019 maakte CWF haar debuut bij De BuitenlandBeurs. In overleg met de organisatie van de beurs heeft Houda Boushabi, Co-Founder van CWF, een goede plek voor de stand gevonden. Boushabi: “We zijn door Brigit Heijnen (Accountmanager De BuitenlandBeurs) benaderd. In die tijd was het bedrijf nog heel jong en was er geen budget, maar ik werd zo enthousiast van haar verhaal dat we besloten om deel te nemen als exposant. We wisten toen niet helemaal wat we konden verwachten, maar we zijn niet teleurgesteld. Het was enorm druk.”

“We kregen naderhand zelfs telefoontjes van ouders om ons te complimenteren"

De uitkomst van deelname aan De BuitenlandBeurs was veel beter dan Boushabi had verwacht: “We kregen naderhand zelfs telefoontjes van ouders om ons te complimenteren. Ook hebben we heel veel aanvragen gekregen. We hebben – niet gelogen – 100 aanvragen gehad. Ik ben nu nog steeds bezig met het verwerken hiervan.” Career Without Frontiers heeft dus een goede beurservaring gehad en er zijn dan ook een aantal positieve kenmerken die Boushabi wil uitlichten: “Allereerst ben ik blij met de vele bezoekers en de kwaliteit van de gesprekken. Daarnaast ben ik blij met de verscheidenheid aan standhouders en ik vind de workshops die werden georganiseerd erg interessant. Tot slot vind ik het echt top georganiseerd. We hebben twee goede dagen gehad. Om deze redenen zou ik De BuitenlandBeurs zeker aanbevelen aan andere stagebemiddelingsbedrijven.”

Stagereizen.nl stagebureau

Stagereizen.nl

Stagereizen.nl is een Nederlands bedrijf dat als bemiddelaar optreedt tussen stagebedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland aan Nederlandse studenten. Het hoofdkantoor zit in Auckland Nieuw-Zeeland, wat het makkelijk maakt voor studenten die ter plaatse zijn. Hun kracht zit in het snel schakelen tussen het stagebedrijf en de student. Volgens Anneke Gardebroek, contactpersoon Nederland Stagereizen.nl, doet Stagereizen.nl sinds de eerste editie (al vijf jaar) mee aan De BuitenlandBeurs. “We waren destijds op zoek naar naar kansen om het bedrijf te promoten en nieuwe klanten te werven. Het eerste jaar had ik me aangemeld en keken we wat eruit zou komen, maar inmiddels zijn wij al zo lang exposant, juist omdat we zo tevreden zijn over deze beurs.”

De aanwezigheid van ouders heeft een positieve invloed

De ideale klant voor Stagereizen.nl is ouder dan achttien en is op zoek naar een gap year na hun examen, of studenten die een stage in het buitenland willen doen. Gardebroek: “De BuitenlandBeurs sluit dus heel goed aan bij onze doelgroep en we halen er ieder jaar nieuwe klanten uit, zelfs op de lange termijn. Zo hadden we afgelopen jaar tien tot vijftien nieuwe klanten op de beurs ingeschreven en genereerden we minstens 300 nieuwe leads. Ook krijgen we aanmeldingen van studenten die ons één of twee jaar daarvoor gesproken hadden.” Gardebroek, die niet alleen ervaring heeft met De BuitenlandBeurs, maar ook met andere vergelijkbare beurzen, zegt dat De BuitenlandBeurs een aantal hele sterke punten heeft. Zo vindt zij de aanwezigheid van ouders een positief aspect. “Ik merk dat ouders het toch vaak moeilijk vinden om hun kinderen aan een ‘vreemde’ partij over te laten. Omdat wij ze direct kunnen spreken op de beurs, krijgen we sneller het vertrouwen van de ouders.” Ook is Gardebroek erg blij hoe de beurs is geregeld. “Alles wordt geregeld, de belettering, de plek en de bezoekers. De organisatie is gewoon goed, het is erg prettig samenwerken.” Precies om die reden zou Gardebroek De BuitenlandBeurs aanraden aan andere stagebemiddelingsbedrijven.

Conclusie

In dit paper gaven we antwoord op de vraag waarom deelname aan De BuitenlandBeurs van toegevoegde waarde is voor jou als stagebemiddelingsbureau. Om een eerlijk beeld te geven, zijn er twee exposerende stagebemiddelingsbedrijven geïnterviewd om op die vraag antwoord te geven. Uit deze interviews blijkt dat deelname voor beide bedrijven duidelijke voordelen heeft:
•    Career Without Frontiers raadt De BuitenlandBeurs aan bij andere stagebedrijven vanwege de kwaliteit van de leads en de mogelijkheid om het bedrijf op de kaart te zetten – CWF had 100 aanvragen van De BuitenlandBeurs;
•    Career Without Frontiers vindt ook dat De BuitenlandBeurs de perfecte plek is om de concurrentie te zien en de nieuwe trends te spotten;
•    Volgens Stagereizen.nl is De BuitenlandBeurs de grootste student recruitment beurs van de Benelux met de hoogste kwaliteit leads. Afgelopen editie heeft Stagereizen.nl tien tot vijftien nieuwe klanten direct van deze beurs binnengehaald;
•    Een ander positief aspect was volgens Stagereizen.nl de aanwezigheid van ouders. Doordat zij erbij waren, kreeg het bedrijf eerder hun vertrouwen dan wanneer de ouders enkel online kennis zouden maken;
•    Tot slot raden beide bureaus De BuitenlandBeurs aan bij andere stagebemiddelingsbureaus omdat de samenwerking en de combinatie met de organisatie soepel is verlopen. 

Word vandaag nog exposant

Als je dit leest, is de kans groot dat je geïnteresseerd bent geraakt in deelname aan De BuitenlandBeurs. Als dat zo is, twijfel dan niet en klik op deze link om te zien wat de mogelijkheden zijn. Je kan ook altijd contact met het salesteam opnemen voor meer informatie en maatwerk.

Brochure aanvragen

Na het invullen van het formulier ontvang je een digitale brochure en neemt een van onze accountmanagers contact met je op voor een maatwerkoplossing.