Jouw studie in het buitenland begint op De BuitenlandBeurs

Ben je op zoek naar een studie die je volledig in het buitenland wilt volgen? Dan heb je meer dan genoeg keuze. Of je nu net je middelbare school of bachelor diploma in de pocket hebt, er is wereldwijd voldoende aanbod voor jou. Neem daarom zeker een kijkje op De BuitenlandBeurs en vind een studie die bij jouw interesses en niveau past.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Haal alles uit de beurs

  • Oriënteer je op de verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan

  • Start de voorbereiding op je buitenlandavontuur

  • Studies, stages, tussenjaar, taalreizen, exchanges, (vrijwilligers)werk en high school programma's

  • 120 (onderwijs)instellingen, bedrijven en organisaties die staan te springen om jou te helpen

  • Ruim 50 presentaties met praktische tips en ervaringsverhalen

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Krijg antwoord op al je vragen

Meld je gratis aan in 1 minuut

 

“Ga het gewoon doen! Een studie in het buitenland verrijkt je als mens.”


Lees het verhaal van Mathilde


Wil jij net als Mathilde een droomstart maken met je buitenlandplannen? Bezoek dan De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november 2023 in de Jaarbeurs Utrecht!

Meld je gratis aan

Mathilde bezocht De BuitenlandBeurs met “best een specifieke missie”. Ze wist namelijk al dat ze een master wilde volgen in het buitenland en ze had een voorkeur voor een land in Europa. Wat had haar voorkeur? “Niet al te ver weg, maar ik wilde wel graag naar Frankrijk, ook om de taal te leren.”

Doordat ze voorafgaand aan haar bezoek aan De BuitenlandBeurs al het een en ander had uitgezocht, was de keuze niet heel moeilijk meer. Haar voorkeur lag al bij de Montpellier Business School, en een gesprek met een recruiter van deze school op de beurs gaf de doorslag: “Hij had goede antwoorden op al mijn vragen. Mijn enthousiasme groeide.” Doordat ze ook nog een financiële tegemoetkoming (ook wel scholarship of beurs genoemd) kreeg, was de keuze snel gemaakt.

Na in het eerste jaar de Engelstalige variant van de opleiding te hebben gevolgd, gaat Mathilde in het tweede jaar wél voor de Franstalige versie. "Ik maak zeker nog wel fouten in het Frans, maar ik kan me prima verstaanbaar maken. En het leren van de taal gaat ook min of meer vanzelf als je met collega-studenten activiteiten onderneemt.” Het bevalt haar erg goed, zo goed dat ze na haar studie nog niet terugkeert naar Nederland: “Wat het precies wordt, weet ik nog niet, maar ik ben zeker van plan om ook na mijn studie voorlopig in Frankrijk te blijven.’’