Waarom naar het buitenland

Je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Of juist een stap vóór hebben op sollicitanten die geen buitenlandervaring hebben?

Kies dan voor een studie, tussenjaar of stage in het buitenland!

Studeren of stagelopen in het buitenland is een bijzondere en waardevolle ervaring. Het is interessant voor je CV, goed voor je persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk een geweldig avontuur.

Vijf redenen waarom studeren in het buitenland een goed idee is

Academische uitdaging

1. De academische uitdaging

Studeren in het buitenland biedt je de kans om colleges te volgen die je in Nederland niet kunt doen of om te studeren aan een topinstelling in jouw vakgebied. Je leert vraagstukken vanuit een internationale context te benaderen en een andere blik op je vakgebied te werpen. Daarnaast ben je, ook tijdens een tussenjaar of stage in het buitenland, in de gelegenheid om een vreemde taal te leren.

Werkgevers vinden het een pre

2. Werkgevers vinden internationale ervaring een pré

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers internationale ervaring een pre vinden. Een tussenjaar of een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan én ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenlandervaring. Ook als je wat wilt bereiken in de onderzoekswereld, is het belangrijk dat je een goed internationaal netwerk opbouwt.

Persoonlijke ontwikkeling

3. Je persoonlijke ontwikkeling

Je sociale en culturele vaardigheden worden door een verblijf in het buitenland aangescherpt. Het is een spannend avontuur. Je moet een hoop regelen en je zien te redden in een nieuwe omgeving. Je komt sterker en wijzer terug. Door je contacten met andere culturen krijg je ook een spiegel voorgehouden: je leert jezelf en je eigen cultuur beter kennen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een periode in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen waarmee zij geconfronteerd worden.

Geweldige ervaring

4. Het is een geweldige ervaring

Tijdens je tussenjaar, studie of stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en je maakt gemakkelijk vrienden onder de andere studenten waarmee je samen studeert en woont. Je leert een andere wereld kennen door je verblijf in een ander land. Niet even als toerist, maar voor langere tijd als inwoner. Je verkent je nieuwe woonplaats en vaak ook het land en de regio. Voortaan zal je met andere ogen naar Nederland kijken.

Unieke kans

5. Het is een unieke kans

Als je straks een baan, een hypotheek en wellicht kinderen hebt, kun je niet zomaar meer een tijd naar het buitenland vertrekken.
Nu wel. Dus grijp die unieke kans!

Scoor je gratis ticket