Waarom naar het buitenland

Zijn er leerlingen/studenten in je klas met interesse in het buitenland, maar twijfelen zij nog? Wij geven drie redenen waarom zij een buitenlandervaring niet mogen missen!

Het is een onvergetelijke ervaring

Velen zijn hen al voorgegaan en als je hun verhalen leest, dan wordt je toch ook enthousiast? Het wordt niet voor niets een onvergetelijke ervaring genoemd. Buiten alle mooie plekken en leuke feestjes die bezocht zullen worden, ontwikkelen zij hun taalvaardigheden, komen zij in aanraking met andere culturen en leren zij veel nieuwe mensen kennen.

Meer kans op een goede baan

Naast dat het natuurlijk een ontzettend leuke ervaring is, blijkt studeren in het buitenland voor studenten ook een erg slimme zet. Uit een onderzoek dat werd ingesteld door de Europese Commissie is gebleken dat jongeren die een periode in het buitenland hebben gestudeerd, meer kans hebben om een goede baan te krijgen en te behouden in een later stadium.

Op dit moment spendeert ongeveer 17% (117.353) van de studenten een deel van zijn/haar opleiding in het buitenland. Zelfs 2,3% (15.877) van de Nederlandse studenten volgt zijn/haar opleiding volledig buiten Nederland. De Nederlandse overheid stimuleert internationale uitwisselingsprogramma’s en maakt het financieel aantrekkelijk voor studenten om buiten onze landsgrenzen te gaan studeren.

Financiële ondersteuning

Studenten die in aanmerking komen voor studiefinanciering en leningen kunnen deze middelen overal ter wereld inzetten. Daarbij kunnen zelfs speciale beurzen worden verkregen voor een buitenlands studieprogramma.

Dit is dus hét moment om voor een studie, stage, tussenjaar of werk(vakantie) naar het buitenland te vertrekken. Dat is straks wel anders wanneer zij een vaste baan, hypotheek en wellicht kinderen hebben. Attendeer je leerlingen/studenten op De BuitenlandBeurs op 24 & 25 november in de Jaarbeurs voor inspiratie en informatie over de vele mogelijkheden.